Interactiuni atomice in campuri supercritice: investigatii teoretice si experimentale pentru FAIR-SPARC

Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei

 

Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei este un institut de cercetare de nivel national stabilit prin hotarare a Guvernului Romaniei in anul 1977 cu misiunea de a conduce cercetari fundamentale si aplicative la nivel national si international in domeniile fotonicii, plasmei si acceleratoarelor de lectroni. Institutul a fost reorganizat in 1996 cand Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) a devenit filiala a INFLPR.

 

INFLPR se finanteaza pe baza de proiecte castigate in competitii nationale si internationale, finantate din fonduri publice si/sau fonduri private, in parteneriat cu alte institutii de cercetare sau intreprinderi publice sau private.

 

INFLPR reuneste 447 cercetatori ale caror preocupari acopera cercetari asupra laserelor de mare putere si a materialelor fotonice, nanomaterialelor si nanotehnologiilor, elaborarea de tehnologii informationale si dot-uri cuantice, tehnologii de acoperire in plasma si microtomografie de raze X, biofotonica si aplicatii medicale ale fotonicii. ISS are preocupari in domeniul astrofizicii, inginerie spatiala si gravitatie.

 

In acest moment INFLPR este membru in asociatia EURATOM, partener in Extreme Light Infrastructure (ELI), partener in LASERLAB Europe, ALICE, si conduce proiecte finantate de EU, NATO si alte organizatii nationale si internationale.

IFIN-HH

 

IFIN-HH desfăşoară activităţi de cercetare –dezvoltare într-o amplă diversitate de domenii de cercetare fundamentală şi aplicativă, precum fizica nucleară,astrofizica, fizica particulelor, fizica atomică, fizica vieţii şi a mediului, fizica teoretică, tehnici nucleare şi sisteme avansate de comunicaţii.Beneficiind de un număr mare de instalaţii de interes naţional, IFIN- HH constituie o parte importantă a infrastructurii de cercetare din Romania, asumîndu-şi misiunea de a spori impactul pozitiv al domeniului nuclear asupra industriei şi altor domenii ale economiei naţionale precum şi asupra societăţii în general,prin intermediul unei oferte de servicii profesionale unice.

ISS